Inter Fresh Concepts

Ice Pack XL

Ice Pack XL ìs intussen een begrip in de visbranche. Doordat de koelmatten voor 99 procent uit water bestaan, bevriezen ze gemakkelijk. Ze geven een goed gedoseerde en gelijkmatige koeling af aan hun omgeving. De gelvloeistof in de icepacks beweegt traag, waardoor de kou langzaam wordt afgegeven. Dat is gunstig voor het dooiproces. De temperatuur van de vis blijft zo tot wel twee dagen onder de twee graden Celsius. 

De koelmatten worden "plat" aangeleverd. De losse vellen worden geactiveerd wanneer ze in kraanwater worden gelegd. Binnen twintig minuten zwellen de kussentjes op en daarna kunnen ze de vriezer in. In de tunnelvriezer zijn de icepacks na drie minuten klaar voor gebruik en in het vriesvak na vijf uur.

Ook na het bevriezen blijft Ice Pack XL flexibel, wat de kans op beschadiging klein maakt. Ice Pack XL heeft een koudeafgifte van nul graden waardoor er geen bevriezingsplekken op het product kunnen vormen. Mocht de verpakking tóch stuk gaan, dan nog is er geen probleem. De gel verandert in een sneeuwvormig poeder dat gemakkelijk van het product geveegd kan worden. Het is niet schadelijk voor het product en gezondheid. Integendeel, de gel wordt zelfs gebruikt voor de productie van worst.

 

www.interfreshconcepts.nl gebruikt cookies om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Als je meer wilt weten over deze cookies, klik dan hier voor ons cookie beleid. Bij akkoord geef je www.interfreshconcepts.nl toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.