Zoek met minimaal 3 karakters
Blog

Als broccoli op transport naar Spanje gaat, wordt er over de kist vaak nog een flinke schep ijs gedaan om het product in optimale conditie te houden. Het nadeel is echter dat het een smeerboel wordt bij aankomst. Overal lekwater onder de pallets en ook wat betreft hygiëne kan men er vraagtekens bij zetten. Met een icepack heb je dat probleem niet. Daarnaast zijn op deze manier de temperaturen voor een bepaald product beter af te stemmen.
AGF

Om de kwaliteit van versproducten te behouden moet het product gekoeld en geïsoleerd worden verpakt. Maar hoe doe je dat? Gebruikelijk is de keuze voor een EPS-verpakking met koelelementen in de vorm van gelpacks of icepacks. Met alle ecologische veranderingen is er steeds meer vraag naar een “groen” alternatief. Inter Fresh Concepts heeft hier op ingespeeld door een nieuw product te ontwikkelen.

Leon Hoogervorst van het verpakkingsbedrijf Inter Fresh Concepts
in Noordwijkerhout heeft flexibele
koelmatten ontwikkeld die volgens
hem uitermate geschikt is als vervanger van scherfijs, bijvoorbeeld
bij luchtvervoer, gecombineerd
vervoer of voor de ambulante
handelaren. Hoogervorst: “Ice
Pack XL is licht en hebben een
koudeafgifte van nul graden Celsius, waardoor de vis niet beschadigt. Bovendien komt de vis niet in
contact met het smeltwater.”